Mosollyal és belső erővel a rák ellen

Azért hoztam létre ezt a blogot, mert el szeretném mesélni, hogyan győztem le a rákot 18 évesen.

Szeretnék azoknak a sors társaimnak a segítségére lenni, akik ezzel az állapottal küzdenek.

Nélkülözhetetlen a belső erő a hit a szeretet és a küzdelem.

mirandella.daroczi@gmail.com

ÜZENET

 

 Amikor valakinek az életében egy sorsfordító esemény bekövetkezik, megváltoztat mindent. Már nem lesz olyan az élete, mint az előtt.  Lehet a családtagod vagy a közeli barátod/ismerősöd által érintkezel a helyzettel. A legfontosabb kérdés az az, vagy mindent csinálsz ugyan úgy, mint eddig vagy változtatsz?  Sorscsapásnak gondolhatják az emberek, pedig nem az, higgyétek el nekem, ha egy tanuló leckének, egy feladatnak éled meg, fejlődhetsz általa.

 Mert annyira megváltoztat, kihozza belőled a legtöbbet, a maximumot, ha felállsz, és nem sírsz, ha pozitívan gondolkodsz és úgy is fogod fel, még a legborzasztóbb dolgokat is, ami veled történik vagy az érintettel, mert tudod, hogy általuk fejlődsz.

 Én már az elején megláttam ebben a jót, hogy ez is okkal történik velem. Egy ilyen hír hallatán mindenki sokkot kap, nem gondolná az ember, hogy vele ilyen megtörténhet vagy a szerettével. Természetesen megérintett, amikor elmondták a diagnózist. Egy pillanatra megállt a világ. De utána már ezek a gondolatok jártak a fejemben:-’’ jól van, akkor csináljuk! Képes vagyok a győzelemre, meg tudom csinálni, tudom, hogy meg tudok gyógyulni, mert hiszek benne!’’ .  A sok borzalom mellett, amiket át kell élnie nem csak a személynek, de még a környezetének is… annál több csodálatos dolgot kapsz.

 A legnagyobb ajándék a magadba vetett hit és a végtelen erő. Ha ezt az állapotot nem éltem volna át, nem jöttem volna rá, mekkora erő lakozik bennem, hogy mi mindenre vagyok képes. Hihetetlen, tényleg, ezt mondom. Olyan dolgokat hoztam ki magamból, amikre nem is gondoltam valaha, hogy képes vagyok. Hiszen ilyenkor nincs mit tenni vagy nyomod a padlógázt vagy feladod és vesztesz. Egy új szemszögből közelítheted meg a világot, a dolgokat, az embereket, magadat.

 

Azoknak üzennék, akik jelenleg ezzel az állapottal küzdenek

 Az első és legfontosabb dolog az az, hogy elfogadd, hogy ez csak egy állapot. Soha de soha ne gondold azt, hogy halálos beteg vagy. Az első dolog, amit meg kell tenned a diagnosztizálás után az az, hogy megvizsgálod az eddigi életedet. Meg kell keresned magadban azt az okot, amiért kialakult benned a betegség, és amikor már megtaláltad, el kell kezdened dolgozni a megoldásán. 

 Muszáj változtatnod az életeden, a felfogásodon, csak így haladhatsz lépésről lépésre. Lehet, azt hiszed ez egy szörnyű tragédia, ami most Veled történik, de hidd el nem az, ennek van egy nagyon jó oldala. Minden okkal történik az életünkben, Neked is megkell találnod mi az, hidd el rá fogsz találni a válaszra. 

 Ez egy varázslatos időszak, hogy átalakítsd az életed, hogy felébredj, mire fókuszálj. Mik az igazán fontos és felesleges dolgok az életben, eddig mit tartottál szem előtt, miből csináltál problémát, hova terelted a gondolataid… Kinyílik a szemed és a végtelen lehetőségek előtt találod magad. Hagyj magad mögött minden félelmet, fájdalmat, keserűséget, gyengeséget, negatív gondolatot, csak előre a fénybe nézz. Itt az új út, tele lehetőségekkel: örömteli pillanatokkal, szerető tiszta pozitív elmével, gyógyító tettekkel, ez az egyetlen egy esélyed a gyógyulásra. A legyőzhetetlen tomboló tűz, az igazi erő ott van benned, merj eggyé válni vele és akkor jössz rá ki is vagy valójában.

Akik nem találkoztak ezzel az állapottal, azoknak üzennék

 Vegyék észre az igazi értékeket a világban és kövessék a szívük hangját. Rohanva telik egyik nap a másik után. Felszínben a külvilágnak mutogatva hamis énükkel élve, félelemmel és elvárásokkal teli cselekedet követi egyik a másikat, felesleges dolgokon rágódva átugorni a mindennapokba. Csak panaszkodás és panaszkodás és hol marad a hála? 

 Nézz körbe és vedd észre, miért adhatsz hálát nap, mint nap. Mind különleges képességekkel és saját feladattal születtünk a világra. Fedezd fel a saját utad. Mindig van esélyed megváltoztatni az életed, a gondolataid, csak merni kell, hátra hagyva a félelmeket, a hamis felszínes világot. Nézz körül, nézz magadba, melyik oldal irányít és melyik utat követed. A tiszta szívből teli utat vagy a hamis és felszíneset. A döntés a Te kezedben van, hogy alakítod az életed.

 

  Ennek hatására a gondolkodás hihetetlenül megváltozik az emberben, 180-os fordulatot vesz. Ekkor már nem rohanunk, nem siklunk át a dolgok felett, ha nem megÉLjük az életet. Megkérdezed magadtól, eddig hol voltam? Foglalkoztam, tettem magamért? Minden nap legyen meg a saját időd, csináld azt, ami energiát ad, bármit, amit épp aznap kíván a tested/lelked. 

 Az egészségnél nincs fontosabb dolog az életben. Sokan tudjuk miről beszélünk, mert szemben álltunk a halállal és akkora kincs az élet, meg kell becsülni. Annyi felesleges dolgokon lehet rágódni, valójában apró problémák, de hatalmasnak látszódnak.. . Dobj félre minden felszínes dolgot. 

Ahogy jellemezni tudnám magam egy rózsaszín fellegekben élő lány voltam, aki természetesnek gondolta, hogy amit kiejt a száján azt mind meg is kapja. Hatalmas változáson vitt keresztül ez az állapot. Más ember lettem egy sokkal jobb egy igazabb ember, aki másképp látja az egész világot. Az élet a fejlődésről szól, kapunk több leckét és ezekből vagy tanulunk, vagy nem. Köszönd meg az életnek, hogy megélted ezt a mély átalakulást, mert más ember lettél, egy sokkal igazabb, aki úgy éli az életét, ahogy mindenkinek kellene.